Informatie over glas.

   
  Algemeen over glas
 
  Glassoorten en samenstelling
 
  Veiligheidsglas
 
  Massa en gewicht
 
  Isoleren = ventileren
 
   

Keuze glassoort en samenstelling isolatieglas

Dubbel glas is te verkrijgen in ‘ontelbaar’ veel verschillende samenstellingen. Op onze site hebben we de meest voorkomende samenstellingen weergegeven. Indien u een samenstelling zoekt die niet op onze site vermeld staat, neem dan s.v.p. contact met ons op via info@glasmontagezutphen.nl

De glassamenstelling en de sponningbreedte tesamen bepalen de dikte van het glas. Een voorbeeld:

Samenstelling 6 – 4, betekent een buitenblad van 6 mm en een binnenblad van 4 mm. Daartussen komt dan nog een spouw van standaard 6, 9, 12 of 15 mm. De glasdikte wordt dan 6 + spouw + 4 = resp. 16, 19, 22 of 25 mm. 

Bij glas waarbij zowel de binnen als buitenblad een gelijke dikte heeft (b.v. 4 – 4) kan interferentie optreden in het beeld, waardoor het beeld “wiebelig” wordt en eventueel dubbel zien. Het is daarom aan te bevelen om te kiezen voor een ongelijke samenstelling (b.v. 5 – 4).

Bij de keuze van glas moet u ook rekening houden met de geldende veiligheidsvoorschriften en normen. Zo is in bepaalde gevallen gelaagd veiligheidsglas voorgeschreven (bv. bij dakbeglazing). Het is dan ook verstandig om u goed te laten informeren.

 

 

 

Glasmontage Zutphen

Zweedsestraat 2.3
7202 CK Zutphen

Mobiel 06-25251912
info@glasmontagezutphen.nl

 

 

 
Copyright - Glasmontage Zutphen - 2018